facebook

Які основні симптоми посткоронавірусу та чому вони виникають (відео)

Постковідний синдром має понад дві сотні симптомів. Наприкінці 2020 року його внесли до міжнародного класифікатора хвороб. Стало очевидно: хвороба минула – наслідки залишаються. І так у кожного четвертого хворого.

Більш детально – у матеріалі ТСН.

Вірус зачіпає ледь не всі системи та органи. Найчастішими наслідками “ковіду” є фіброз легень і тромбоз. Де цих хворих лікувати? Наразі робоча група Мінохорони здоров’я працює над пакетом постковідної реабілітації. Впоратися мають до 1 червня.

У деяких регіонах уже почали надавати спеціалізовану допомогу постковідним хворим. У Вінниці в одному з диспансерів уже існує відділення реабілітації: сюди із “ковідних” лікарень переводять пацієнтів, що мають негативні тести. Чи можна зовсім уникнути наслідків COVID-19 – лікарі кажуть, що так. Якби були ліки. Потрібно розробити етіотропний препарат для того, щоб він вчасно зупиняв розповсюдження вірусу, не давав йому розмножуватися і відповідно вражати органи і системи організму. Поки що залишається уважно прислухатися до будь-яких змін в організмі. І в разі чого бути готовим вийти з постковідного стану.

Джерело.

Close