facebook

Вчені розповіли, до кого штам “Дельта” “чіпляється” найчастіше

Вчені розповіли, до кого штам “Дельта” “чіпляється” найчастіше

 

У ВООЗ підтверджують, що штам “Дельта” практично вдвічі заразніший від своїх “попередників”. Але це не єдине, чим він відрізняється.

Видання The Lancet ще влітку опублікувало попередні результати досліджень, які стали приводом для чимолої кількості країн замислитися на імунізацією не лише дорослого населення, але і підлітків, починаючи від 12 років.

На відміну від британського штаму “Альфа”, індійський штам “Дельта” значно частіше вражає молодь і дітей
Чому ж так відбувається? Імовірно, що причиною цього явища є більша агресивність самого вірусу, внаслідок чого навіть молодому організму стає важко протистояти хворобі, коли вірус потрапляє в організм. Ще однією причиною може бути активний спосіб життя, бо як стверджують науковці, перші явні симптоми коронавірусу штаму “Дельта” з’являються лише за кілька днів після інфікування і за час, доки людина навіть не підозрює про те, що хвора, вона встигає заразити оточуючих людей.
Новий штам навіть ті люди, які не мають важких та хронічних супутніх захворювань, переносять важче, ніж попередні.

Згідно досліджень вчених Інституту Ашера при Единбурзькому університеті та Ради по громадській охороні здоров’я Шотландії, Дельта-варіант, наприклад, у Великобританії виявляли в основному у молодших і забезпечених групах. Ризик госпіталізації виявився приблизно вдвічі вищим у пацієнтів з індійським штамом в порівнянні з британським.

Першим тривожним дзвіночком, який має спонукати людину звернутися до лікаря, щоб зробити ПЛР-тест, як правило, стають звичайні симптоми застуди, такі як: підвищена температура тіла, сильний головний біль та біль у горлі, а також кашель.
Запідозрити, що це саме коронавірус, а не просто застуда, як правило дозволяє важкий перебіг хвороби. Застуда минає значно легше і швидше.
У випадку з коронавірусом полегшення настає не так швидко, а сам процес одужання займає не менше двоїх тижнів, а у випадку госпіталізації через ускладнення – навіть до місяця часу.

Саме тому лікарі закликають, що якщо Ви відчули хоча б незначне підозріле нездужання, чи симптоми застуди спостерігаються у одразу кількох членів сім’ї, або кількох співробітників, які працюють в одному приміщенні. Зверніться до свого сімейного лікаря, щоб отримати направлення на ПЛР-тест. Це може вберегти вас від ускладнення, а тих, хто поруч – від інфікування коронавірусом.

Джерело.

Close