facebook

“Українцям сказали готуватися, буде 6 черг відключень світла”

Прийдешня зима може бути складнішою за минулу, якщо українська енергосистема знову опиниться під активним прицілом російських ракет. В одному з регіонів України вже попередили про відключення світла не лише побутових споживачів, а й промисловість. Розроблені графіки відключень включають шість черг.

Як інформує “biz.today.ua”, голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у своєму Telegram-каналі попередив, що в регіоні взимку 2023/2024 можуть ввести одразу шість черг відключення світла через дефіцит в енергосистемі.

За його словами, в області вже розроблено графіки відключень електроенергії, розраховані на шість черг, та окремо графіки обмеження подачі електроенергії для промислових споживачів. До роботи в зимовий період готові 12 модульних котелень.

Стало відомо, які нові предмети з’являться в українських школах з 1 вересня

Стало відомо, в якій з областей України посилять мобілізацію у найближчий час

Улюбленої молочки від Простоквашино в Україні більше не буде: стала відома причина

Названі чотири стильні багатошарові стрижки з чубчиком, які будуть в тренді цієї осені

Яким саме буде дефіцит електроенергії у Полтавській області, наразі не відомо. Інформація про це з’явиться лише після старту опалювального сезону в регіоні. Але регіон уже готується до зимових блекаутів.

“Загалом рівень підготовки до опалювального сезону – 70%. В області триває реконструкція семи котелень, а також мереж теплопостачання. Крім того, будують ще три котельні”, – зазначив Лунін.

В “Укренерго” поки не знають, чи будуть блекаути в Україні в холодну пору року. Але при цьому порадили українцям не позбавлятися від генераторів.

У Міненерго у свою чергу заявили, що Україна готується пройти зиму без відключень світла, але такий сценарій можливий за відсутності російських ударів по енергосистемі.

“Енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження зимового опалювального сезону без відключень електроенергії. Але не виключені наслідки ворожих терористичних атак. Мета ворога – досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чому навчилися з точки зору утримання енергосистеми, можуть бути модифіковані”, – заявили у Міненерго.

Джерело.

Close