facebook

18-річний хлопець надурив українців на десятки тисяч доларів: подробиці хитрої схеми

Правоохоронці в Києві затримали та оголосили підозру 18-річному молодику родом із Запорізької області, який організував фейковий обмінник валют.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

За даними розслідування, в Шевченківському районі столиці підозрюваний разом зі спільниками облаштував фейковий пункт обміну валют. Щоб знайти потенційну жертву, зловмисники розмістили оголошення про обмін валют в Інтернеті.

Чоловік з дружиною, які збиралися обміняти 58 тисяч доларів США, відгукнулися на вказане оголошення. Шахраї спершу декілька разів змінювали місце зустрічі з постраждалими, а в результаті привели їх до свого фейкового обмінника.

Підозрюваний отримав гроші від подружжя нібито для здійснення обміну, після чого втік із приміщення через таємний вихід, прихопивши з собою валюту. Але правоохоронцям вдалося затримати зловмисника «по гарячих слідах».

18-річному шахраю оголосили про підозру за ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

За даними прокуратури, наразі з’ясовуються інші особи, залучені до цієї злочинної схеми, для подальшого притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Джерело.

Close