facebook

«Слуги народу» пропонують у 10 разів збільшити штрафи для власників елітних авто

Штрафи можуть зрости вдесятеро за непристебнутий ремінь, проїзд на червоне світло, перевищення швидкості.

Що сталося. Народні депутати фракції «Слуга народу» пропонують збільшити у 10 разів розмір штрафів за Адміністративним кодексом та у 2 рази – за Кримінальним, для власників елітних автівок, вартість яких перевищує 375 мінімальних зарплат (2,4 млн грн).

Джерело. Про це свідчить відповідний законопроєкт №7026 авторства десяти нардепів, зареєстрований у Верховній Раді.

Коментар. «Результатом ухвалення зазначеного законопроєкту буде підвищення відповідальності на дорозі для власників елітних автомобілів, збільшення бюджетних надходжень», – наголошується в пояснювальній записці до нього.

Деталі. Згідно з пояснювальною запискою, штрафи можуть зрости вдесятеро за непристебнутий ремінь безпеки, проїзд на червоне світло, перевищення швидкості, невиконання вимог про зупинку, залишення місця ДТП тощо.

Щодо штрафів за Кримінальним кодексом, розмір яких запропоновано подвоїти, то йдеться, зокрема, про знищення, підробку або заміну номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу.

Бекграунд. 8 лютого завершився період дії спрощеного розмитнення «євроблях». Тепер поліція може зупиняти нерозмитнені «євробляхи» і накладати на їх власників штрафи від 8 500 грн, а також – передавати дані про ці авто до Держмитслужби.

Джерело.

Close