facebook

Історія 7-річної Єви з Чернігова, яка просиділа у холодному підвалі та захворіла на поліартрит

У львівському “Охматдиті” готують до виписки 7-річну Єву з Чернігова. Вона 8 днів просиділа у холодному підвалі та захворіла на поліартрит — запалення суглобів.

Медики Львівського “Охматдиту” розповіли історію дівчинки у Facebook.

Більше тижня тому до львівського “Охматдиту” привезли маленьку Єву. Дівчинка майже не могла ходити, пригадує медична директорка закладу Олена Березовська. Дитина разом із батьками просиділа 8 діб у холодному підвалі. Тоді у неї почав розвиватися поліартрит і батьки вирішили втікати з міста.

“Дитина отримала великий стрес, бо вони втікали з Чернігова своїм ходом. Їх обстрілювали і також перед ними бомба вибухнула. Дитина мала великий психоемоційний стрес. Вона приїхала, її дуже боліли суглоби, вона не давала до них доторкнутися, кричала і плакала”, — каже Олена Березовська.

Бабуся Єви мала схожий діагноз, але симптоми у дівчинки почали проявлятися на четвертий день сидіння у підвалі. Зі слів мами дівчинки Аліни, у цей час в доньки піднялася температура та почалися сильні болі у суглобах. Вона постійно плакала і перестала ходити.

“Перед нашою машиною впало дві бомби, ми чули артобстріл, звуки сирени не зупинялися. Так ми виїжджали з рідного Чернігова у напрямку Львова. У Львові нам надали всю необхідну допомогу, Єва вже ходить і, навіть, посміхається. Але про те, що сталося зовсім не хоче говорити і постійно проситься додому”, — розповіла Аліна.

У Львові дівчинку лікували більше тижня. Лікування було консервативним, каже Олена Береговська. Тепер дитина почувається краще і її готують до виписки.

Джерело.

Close