facebook

Щойно! По всій країні – НОВИЙ ЗАКОН: стосується всіх! В Раді шокували українців! Важливо!

В Україні планують запровадити нове державне свято. Стало відомо чи буде в цей день вихідний для українців. Відповідний законопроєкт №9574 був зареєстрований на сайті Верховної Ради 7 серпня.

Автори проекту вважають, що запровадження нового свята позитивно вплине на зміцнення національної єдності в Україні.

Так, в Україні планується впровадити нове державне свято – День подяки, що надасть кожному українцю можливість висловити подяку всім кому вони вважають за потрібне. Ініціатива передбачає обрання 22 жовтня в якості дати для цього свята – це буде вихідний день.

В пояснювальній записці йдеться про те, що святкування Дня подяки має під собою логічні підстави: передусім, це буде сприяти зростанню вдячності на загальнодержавному рівні, де кожна особа зможе офіційно висловити свою подяку тим, кому вона цього бажає.

Автори законопроєкту пояснюють, що обрана дата припадає на осінь, період багатого врожаю, що сприятиме встановленню традиції відзначати свято разом за сімейним столом. За кордоном, 22 жовтня відзначають День позитивних змін.

Додатково вказується, що головною метою нового свята є “закріплення національної вдячності на загальнодержавному рівні та встановлення традиції висловлювати подяку тим, хто цього заслуговує”.

Автори проєкту вважають, що впровадження Дня подяки позитивно вплине на зміцнення національної єдності в Україні.

Автором законопроєкту №9574 є нардеп від «Слуги народу» Георгій Мазурашу.

«Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття подяки на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинених країнах), коли кожна людина матиме офіційну можливість висловити подяку всім тим, кому вона хоче це зробити. Чому саме 22 жовтня? Осіння пора, багата на врожай овочів та фруктів, сприятиме запровадженню традиції проводити це свято за святковим (сімейним) столом», – так Мазурашу аргументував свою пропозицію.

 

Джерело.

Close