facebook

Українці можуть залишитися без пенсій і зарплат: Які причини такої ситуації

Під загрозою, через борги країни перед Міжнародним Валютним Фондом, опинилась виплата заробітних плат та пенсій.

Деякі умови просто не виконані владою вчасно, а частина навіть проігноровані. Попри те, що МВФ поки не реагує на не виконані умови, може статися так, що під загрозою опиняться всі соціальні виплати у країні. Про це розповів старший економіст ЦЕС Юрій Гайдай в коментарі Укрінформ.

Станом на сьогодні Україна склала договір з МВФ, який передбачає надання довгострокового кредиту.

Він буде надходити частинами декілька років. Така щедра програма не обійшлася без умов. В Україні натомість зобов’язалися зробити реформи у різних сферах, що стосуватимуться покращення економіки країни. Одним з найважливіших пунктів було повернення податків та перевірок для підприємств на довоєнний рівень. Податки, як бачимо, повернули. З поверненням перевірок трохи не вийшло і законопроєкт вийшов та був ухвалений без цієї помітки. Щонайменше три пункти із заявлених умов країна не виконала через деякі причини.

Хоча МВФ поки мовчить з цього приводу, згодом це може призвести до припинення видачі кредитів. Найчутливіша категорія людей, які можуть від цього постраждати – люди на державному забезпеченні.

Це пенсіонери, та громадяни, які працюють у державних установах. Таким чином, вони можуть залишитися без законних виплат. Окрім того, невиконання зобов’язань може бити по репутації країни перед іноземними інвесторами, які згодом можуть просто не захотіти мати справу з Україною.

Джерело.

Close