facebook

Водії можуть отримувати повістки: Що потрібно знати

Наразі продовжують вручати повістки військовозобов’язаним в Україні. Чимало громадян, вважають що за кермом автомобіля йому не можуть вручати повістку і взагалі не мають право на це.

Катерина Аніщенко – юрист, розповіла, чи можуть представники ТЦК вручати повістки за кермом, на парковці.

Вона відповіла, що ще з початку війни нормативні акти точно не визначені, а місця вручення повісток чітко не вказані. Але, за законом, повістка повинна бути вручена особисто. Це означає, що документ повинен бути вручений особисто громадянину, якому він назначається. В тому числі представники ТЦК мають право вручити повістку через поліцію. Якщо водій не відкриває вікно автомобіля та не хоче виходити з нього, це може призвести до негативних наслідків. Комісаріат має право вжити необхідних заходів. Але силу застосовувати до громадянина суворо заборонено законом і громадянин має право звернутися до відповідних органів.

В документах чітко не розписано, чи обов’язково зупиняти автомобіль для вручення повістки. Але і заборони для цього немає. Отже, представники ТЦК мають повне право зупиняти автомобіль для вручення повістки адресату. А саме за допомогою зупинки автомобіля є максимально точний шанс, що повістка буде вручена прямо в руки.

Варто нагадати, що мобілізаційні заходи в Україні продовжуються. Наразі розширили список придатних до мобілізації. На цей раз в список потрапили і “частково” придатні чоловіки. Міністерство оборони опублікувало, які довідки тепер не “спірні” і громадяни з ними підлягають мобілізації, хоча раніше не підлягали.

Джерело.

Close