facebook

Штраф у 40 тисяч та позбавлення прав: Водіїв почали жорстко карати на дорогах

Українським водіям за серйозне порушення загрожуватиме штраф чи позбавлення прав.

В Україні посилюють боротьбу із водіями, які нехтують правилами дорожнього руху. У разі одного серйозного порушення водіям можуть виписати штраф у розмірі понад 40 тис. грн аж до позбавлення прав водія, пише avtosota.com.

У випадку, якщо водій продовжує керувати транспортним засобом після того, як його права водія були анульовані за рішенням суду, застосовуватиметься суворе покарання.

Крім великого розміру штрафу у розмірі 40 тис. грн, ще передбачено й позбавлення прав водія на значний термін — від 5 до 7 років.

Введення посиленого покарання таким водіям було вирішено запровадити Закон України 1231-IX, який суттєво посилив покарання за подібне правопорушення.

Відповідно до останніх змін, за це правопорушення передбачено штраф у розмірі 20 400 грн.

Оновлений закон запроваджує додаткове положення до статті 126 Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП).

Unmute
Зокрема, особи, які повторно вчиняють такі правопорушення, будуть змушені заплатити подвійний штраф на суму 40 800 грн.

Крім цього, суд тепер має право запровадити заборону на керування транспортним засобом на строк від 5 до 7 років відповідно до частини 5 статті 126 КУпАП.

Варто зазначити, що якщо водій керує автомобілем без прав водія, його теж штрафували, але на мізерну суму – 510 грн.

Понад те, після сплати штрафу водій-порушник міг далі кататися на власному авто. Таке покарання не дуже лякало порушників, тому й було прийнято рішення посилити покарання за правопорушення.

Водіям також нагадали, що своєчасне оскарження ухвали про штраф протягом 10 днів при першому порушенні припиняє дію до кінцевого вирішення справи в суді.

Джерело.

Close