facebook

Вдарять морози до -25 і налетять снігові бурі: якою буде зима 2024 в Україні

Якою буде погода в Україні взимку і коли вдарять перші заморозки, розповів народний синоптик Станіслав Щедрін.

Погода в Україні, після теплого вересня, різко погіршиться в перших числах жовтня. Як розповів народний синоптик Станіслав Щедрін в ексклюзивному коментарі Главреду, Україну також огорнуть ранні заморозки, а зима буде важкою.

“Погіршення погоди буде вже з перших чисел жовтня. Тобто вже з 2-3 жовтня можливі дощі та похолодання по всій Україні. В цілому жовтень, особливо перша його декада, буде дощовим. Однак денна температура в більшості областей коливатиметься близько 15-20 градусів тепла, на півдні України – 20-25 градусів”, – говорить Щедрін Главреду.

Народний синоптик також розповів, коли в Україні будуть перші заморозки.

“Якщо говорити про Західні, північні та центральні області, то нічні заморозки можуть початися вже приблизно з 5 жовтня. Однак вони будуть нетривалими і протримаються кілька днів, після чого знову очікується потепління. Але дощів буде більше”, – заявив він.

Крім того, за прогнозом синоптика, перший сніг в Україні можна очікувати вже в жовтні.

“Залежить від того, про яку частину країни ми говоримо. Наприклад, у Карпатах перший сніг може випасти вже на початку жовтня. У більшості регіонів першого снігу варто очікувати не раніше, ніж наприкінці жовтня”, – додав він.

В Україні буде холодна і сніжна зима 2024
“Нинішня зима, на мою думку, буде досить холодною і сніжною. Особливо у другій половині січня – на початку лютого, коли температура місцями опускатиметься нижче -25 градусів Цельсія, за винятком південних областей. Але такі теплі зими, як попередня, однозначно будуть повторюватися – це питання часу. Разом з тим, зима хоч і буде сніжною і морозною, але періодам чергуючи морози і відлиги”, – зазначив синоптик.

Хто такий Станіслав Щедрін
Стас Щедрін – український народний синоптик з Кропивницького. Дає довгострокові та короткострокові прогнози погоди в Україні. Співпрацює з рядом провідних загальнонаціональних видань.

Джерело.

Close