facebook

Бундеcтаг визнав пpаво Укpаїни атакувати теpиторію poсії pакетами

Україна має право завдавати ударів по території pосії в умовах повномасштабної війни.

Про це у суботу, 30 вересня, заявила в інтерв’ю медіагрупі Funke-Mediengruppe голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман, передає Merkur.

Очільниця комітету закликала німецький уряд негайно надати Україні далекобійні ракети німецького виробництва Taurus, дискусії щодо надання яких тривають з весни 2023 року.

Вона заявила, що за допомогою ракет Україна зможе значно порушити російську логістику в тилу.

«Ми повинні негайно доставити Taurus, тому що при прицільному застосуванні крилатих ракет українська армія може серйозно порушити російські поставки. Кожен з нас все зважує. Але ви можете продовжити страждання [ред. – українців], надто довго вагаючись.

Міжнародне право також дозволяє Україні атакувати військові об’єкти на території російського агресора. Абсолютно незалежно від того, де була виготовлена ​​зброя і хто її постачав», – заявила Штрак-Циммерман, звертаючись до голови німецького уряду Олафа Шольца.

За словами Марі-Агнес Штрак-Циммерман, Україна також має право обстрілювати логістичні центри росіян у тимчасово окупованому Криму, через який транспортується більшість озброєння та поставок на фронт.

Нагадаємо, наприкінці травня 2023 року Україна офіційно попросила Німеччину надати їй далекобійні крилаті ракети Taurus, які можуть вразити цілі на відстані 500 км.

Вже наступного місяця Німеччина відмовилась надавати ракети попри заклики німецької опозиції.

Раніше Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн заявляла, що надання ракет Taurus блокує особисто Олаф Шольц. За словами посадовиці, Шольц залишився єдиним урядовцям, хто виступає проти таких поставок.

 

Джерело.

Close