facebook

Такої негоди в Україні не чекав ніхто, завтра страшна гроза вдарить у цій місцевості

Синоптики попереджають українців про те, що на тлі осені варто очікувати на подальше похолодання, адже наближається зима. Експерти чітко пояснили, коли варто очікувати на сніг і морози. Деяким областям слід чекати на люті дощі.

Як інформує “УН”, 6 жовтня у Києві хмарно з проясненнями, без істотних опадів, вітер уночі північно-західний, 3-8 м/с, удень північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря уночі +9…+7 градусів, удень +15…+17 градусів.

Про це йдеться на сайті Гідрометеорологічного центру.

На заході України хмарно з проясненнями, без істотних опадів, вітер уночі північно-західний, 5-10 м/с, в Ужгороді північно-західний, 3-8 м/с; удень північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря уночі +8…+5 градусів, удень +14…+18 градусів.

На півночі України хмарно з проясненнями, без істотних опадів, у Чернігові та Сумах удень невеликий дощ, у Чернігові місцями; вітер уночі північно-західний, 3-8 м/с, удень північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +9…+5 градусів, удень +15…+18 градусів.

У центрі України хмарно з проясненнями, без істотних опадів, вітер уночі північно-західний, 3-8 м/с, удень північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря уночі +9…+5 градусів, удень +15…+18 градусів.

На сході України мінлива хмарність, у Харкові хмарно з проясненнями; без опадів; у Харкові уночі без істотних опадів, удень невеликий дощ; вітер уночі південно-західний, 3-8 м/с, у Харкові уночі північно-західний, 3-5 м/с; удень західний, 7-12 м/с. Температура повітря уночі +11…+6 градусів, удень +15…+18 градусів.

На півдні України хмарно з проясненнями, невеликий дощ, у Одесі та Миколаєві удень без істотних опадів; вітер уночі північно-західний, 3-5 м/с, удень північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря уночі +14…+10 градусів, удень +20…+23 градуси.

У Сімферополі хмарно з проясненнями, невеликий дощ, вітер уночі північно-західний, 3-5 м/с, удень північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря уночі +12…+10 градусів, удень +20…+22 градуси.

У жовтні на заході України середньомісячна температура повітря становитиме 12…13°С, на решті території – близько 12…15°С.

Доктор фізико-математичних наук в галузі метеорології Вазіра Мартазінова розповіла, норма середньомісячної температури у жовтні становить близько 8°С, але цього року вона буде вищою на 2-4°С та складатиме 12-13°С.

“На решті території країни температура буде ще більшою – близько 12-15°С”, – повідомила вона.

За її словами, найбільше опадів у жовтні очікується у Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. За прогнозами, опади там складуть 120-150% від місячної норми, яка становить 40-50 мм.

Водночас на Сумщині, Полтавщині та Дніпровщині буде сухо.

Експертка зауважила, що у середині листопада можна очікувати перший сніг, який швидко розтане. До того ж останній місяць осені також буде теплішим, аніж торік.

Джерело.

Close