facebook

Путін заявив, що в Україні йде війна не за територію, а за “новий світоустрій”

Російський президент назвав умову, за якої настане “міцний мир”.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія не прагне відвоювати “додаткові території” під час війни в Україні, а повномасштабне вторгнення пояснив бажанням “почуватися в безпеці”.tsn.ua

Заяви господаря Кремля, які він зробив у четвер, 5 жовтня, на пленарному засіданні міжнародного дискусійного клубу “Валдай” цитує російська служба ВВС.

Російський президент вкотре згадав як про причину повномасштабного вторгнення і втручання у внутрішні справи України про “кривавий, антиконституційний” переворот, який, за його словами, відбувся у Києві у 2014 році.

“Ми не розпочинали так звану війну в Україні. Навпаки, ми намагаємось її закінчити”, – цинічно заявив він.

Президент держави-агресорки заперечує, що війна, яку веде РФ в Україні, має на меті загарбання українських територій, хоча сам нещодавно завізував закон, за яким у РФ тепер святкують так зване “возз’єднання” з тимчасово окупованими частинами чотирьох областей України.

“Немає у нас жодних інтересів з погляду відвойовування якихось додаткових територій. Нам ще освоювати та освоювати – і Сибір, Східний Сибір, Далекий Схід. Це не територіальний конфлікт та навіть не встановлення регіонального геополітичного балансу”, – заперечував очевидне господар Кремля.

За його словами, Росія веде війну на території України заради “принципів, на яких базуватиметься новий світоустрій”.

“Міцний мир встановиться лише тоді, коли всі почуватимуться у безпеці”, – нахабно заявив Путін.

Джерело.

Close