facebook

Усі, відпочили: по областях почали негайно скасовувати осінні канікули у школах — списки

У низці регіонів України вирішили скасувати осінні канікули
Протягом навчального року школярам передбачено канікули. Найближчі вже мали б бути наприкінці жовтня. Але у низці регіонів України вирішили, що діти продовжать навчатися, пише 24 канал.

Цей навчальний рік стартував 1 вересня 2023 року і триватиме довше через війну – аж до 28 червня 2024 року. Осінні канікули школам рекомендується провести з 23 – 29 жовтня 2023 року.

Але у низці регіонів України, а точніше, у трьох областях уже оголосили, що у школярів не буде осінніх канікул.

Так, на Львівщині не всі школярі підуть на осінні канікули. В освітньому департаменті Львівської ОВА повідомили, що у 4 громадах перенесли осінній відпочинок школярів на зиму.

Причину такого рішення пояснили, що школи та громади хочуть заощадити енергоресурси та мінімізувати вплив можливих блекаутів.

На Київщині учні у Переяславській громаді з цієї причини будуть також без осінніх канікул. Але при цьому їм обіцяють, що взимку канікули будуть довшими — цілий місяць.

Unmute
Начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко, коментуючи це рішення, додав, що поки що дозволяє безпека та енергетична ситуація, учні в громаді навчатимуться.

Для першокласників передбачені додаткові канікули: з 23 по 27 жовтня. Але це також попереднє рішення, заявив Ярмоленко.

На Івано-Франківщині діти теж продовжать навчатися до кінця грудня поточного року. Канікули теж взимку триватимуть місяць – з 25 грудня 2023 року до 26 січня 2024 року.

При цьому, мабуть, ні осінніх, ні весняних канікул у школярів не буде. Покладаючись на практику минулого навчального року з урахуванням того, що може не бути світла через ворожі атаки, чиновники дали школам таку рекомендацію.

Джерело.

Close