facebook

Вліплять 40 тисяч: водіям на рівному місці почали виписувати величезні штрафи

Українців штрафуватимуть на десятки тисяч гривень за деякі порушення на дорогах
Недотримання правил управління мопедами може спричинити значні штрафи та тимчасове позбавлення права водіння для українських водіїв. Про це пише “Стіна”.

Особливо це торкається власників мопедів, популярних у районах та селах. Один випадок, що його проілюстрували журналісти, демонструє значні покарання. Йдеться про мопедиста, якого суд оштрафував на суму 40 800 гривень і позбавив права керувати транспортним засобом протягом 5 років.

“Цей серйозний карний вирок було винесено після того, як водій керував мопедом, не маючи відповідної водійської категорії “А1″”, – йдеться у повідомленні.

Важливо, що реєстрація мопеда обов’язкова незалежно від цього, де він використовується, чи це локальних чи державних доріг.

За законом управління мопедом вимагає наявності спеціальної категорії водія “А1”, і водії з категоріями “В”, “С” або “А” не мають на це права. Порушникам цього правила загрожують серйозні фінансові стягнення та позбавлення права керування мопедом.

Відповідно до адміністративного законодавства України управління мопедом без категорії “А1” підпадає під штраф у розмірі 3400 гривень.

У разі, якщо порушення буде вчинено повторно протягом одного року, згідно з пунктом 5 цієї статті, порушнику загрожує значний штраф у розмірі 40 800 гривень, а також позбавлення права керування транспортним засобом на період від 5 до 7 років.

Джерело.

Close