facebook

Українців звільнятимуть набагато частіше: Кабмін ухвалив доленосне рішення

У Кабміні України запровадили зміни у трудовому законодавстві. Тепер у роботодавців з’явились додаткові підстави для розірвання договорів про роботу.

Про це повідомляє сайт Pro Грощі.

Як пояснює представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, що ініціатива про такі зміни надійшла до Кабінету міністрів від роботодавців.

Щоб при невідповідності працівника до конкретної посади, за станом здоров’я та при янаявності права дострокового виходу на пенсію за віком (якщо на дату звільнення такій особі залишилось не більше півтора року до досягнення пенсійного віку) – роботодавець має право розірвати робочий договір.

Також роботодавці можуть звільнити держслужбовця, якщо робітник не може виконувати службові обов’язки через стан здоров’я і має медичну довідку, яка це підтверджує.

Від звільнення з роботи законом захищені такі категорії людей:

вагітні жінки;
неповнолітні;
батьки, які самостійно виховують дітей;
працівники, які знаходяться на лікарняному тощо.
Наразі список професій які більше не є актуальними стає все більше. Багато професій зовсім зникають через технологічний прогрес і автоматизацію.

Так відбувається, бо наприклад деякі підрахунки або фінансові операції робить електронна система підрахунків, гроші видає банкомат.

Ви можете заробляти більше, якщо відповідаєте певним вимогам і у вас:

високий рівень освіти;
маєте досвід роботи;
володієте різними мовами;
ви стресостійка людина і вмієте вирішувати нелегкі виробниці питання;
володієьте потрібними для роботи навичками, такими як гнучкість, комунікабельність, вміння швидко адаптуватися та навчатися;
Уряд також зазначає, що високу заробітню плату отримують працівники, які виконують складні завдання або працюють в спеціальних умовах.

Джерело.

Close