facebook

В Ізраїлі батько відчув полегшення, коли дізнався про смерть доньки – історія, що не залишає байдужим нікого

Томас назвав смерть своєї 8-річної Емілі благословенням.

Зміст
Реакція батька шокувала світ
Батько пригадав події страшного дня
Як захищають кібуц
Реакція батька змусила всіх плакати
Том найбільше боявся іншого
Люди хочуть повернутися до рідних домівок
Звірства ХАМАСу
В Ізраїлі ХАМАС безжалісно вбив 8-річну дівчинку, але батько дитини, коли дізнався про її смерть, зітхнув із полегшенням і зізнався, що найбільше боявся зовсім іншого.

Подробиці цієї трагедії дізналися журналісти ТСН.ua і надали інформацію в ексклюзивному випуску.

“Цей варіант був найкращим”, – сказав батько 8-річної Емілі, яку вбили бойовики ХАМАСу.

Реакція батька шокувала світ
Коли чоловік дізнався, що доньки більше немає серед живих, він зітхнув із полегшенням, а смерть своєї 8-річної Емілі назвав благословенням. Світ шокувала реакція батька після втрати найдорожчої людини, але вже згодом усі його добре зрозуміли.

Що бойовики зробили з кібуцом?
До поселення Бері маленька Емілі пішла в ніч проти 7 жовтня, саме тієї пекельної ночі, коли бойовики ХАМАСу готувалися вбивати. Це було курортне місце неподалік Мертвого моря. Туди з’їжджалися туристи і брали від життя все. Єдине, що не дозволяло цьому кібуцу бути ідеальним, так це близькість до Сектора Гази та періодичні обстріли. Саме той кібуц і постраждав від “хамасівців” чи не найбільше. Понад 100 жителів бойовики просто розстріляли, частину захопили в полон. Про їхню долю мало що відомо й досі. Ті, що вижили, згадують: бойовики підпалювали будинки і чекали, коли люди почнуть вибігати, і вже там їх безжально вбивали. Вони грабували та знищували все, що могли.

Батько пригадав події страшного дня
Батька звати Том Генд, в інтерв’ю CNN він розповів, що періодичні обстріли тих, хто жив поблизу Гази, вже не лякали, там усі давно готові до такого, тож коли донька пішла до подруги, чоловік не хвилювався, навіть коли завили сирени. Повітряні тривоги там не рідкість, а в кожному будинку є спеціальні кімнати-укриття, і він був упевнений, що дівчатка будуть у безпеці. Та коли зрозумів, що відбувається насправді, було занадто пізно.

“Потім я почув постріли. І було вже надто пізно. Якби я знав… Можливо, я б побіг і забрав би її, її подругу, матір подруги, та привів би до себе. Але коли я зрозумів, що відбувається, було вже занадто пізно”, – пригадує він.

Дві доби про долю доньки чоловік нічого не знав, але і вдіяти нічого не міг. Кібуц, де він проживав, швидко захопили терористи, й вибратися за межі поселення живим шансів майже не було. Чоловік уточнив: доньку виховував сам, матір дівчинки померла від раку, тож він думав про те, аби не залишити дитину сиротою.

“Мені потрібно було думати про Емілі. Вона вже втратила матір, я не міг ризикувати собою, щоб вона втратила ще й батька”, – розповів він.

Як захищають кібуц
Кожен кібуц в Ізраїлі має спеціальний загін, який складається з кількох десятків людей, – це така мініармія, яка захищає всіх сусідів до приходу армії. Батько знав, що військова база ізраїльських бійців розташована за кілька хвилин від Бері, де була донька, тому думав, що допомога туди дістанеться швидше, та як виявилося, там точилися найважчі бої – люди 20 годин чекали на звільнення від бойовиків ХАМАСу. Коли Ізраїль отримав контроль над територіями, всіх, хто вижив, евакуювали до готелю, серед них був і Томас. Чоловік іще дві доби чекав на новини про свою доньку й розумів – варіанти два: або дівчинку схопили живою і відвезли до Гази, або вбили. Й коли на його порозі з’явилася група людей, Том усе зрозумів.

“Вони сказали: “Ми знайшли Емілі. Вона мертва”, – розповів він.

Реакція батька змусила всіх плакати
Втім, згодом реакція батька змусила всіх плакати. Він видихнув, коли дізнався, що донька загинула.

Том найбільше боявся іншого
Як виявилося, смерть дитини була не найболіснішою для нього. Том молився, аби тільки дитина не потрапила в полон, для нього це було куди страшніше.

“Вона була мертва. Я знав, що вона була не одна, вона не була в Секторі Гази, вона не була в темній кімнаті, заповненій величезною кількістю людей, які штовхають одне одного. Якщо ви знаєте що-небудь, що роблять із людьми в Газі, те, як там поводяться з людьми, у них немає ні їжі, ні води, вони в темних кімнатах і перебувають у жаху щохвилини кожного дня, і так може тривати місяцями або навіть довгі роки. Тож смерть була благословенням… Абсолютним благословенням”, – сказав він.

Люди хочуть повернутися до рідних домівок
Нині з батьком дівчинки працюють соцслужби та підтримують друзі. До Тома підходять друзі його доньки та обіймають. Вони вже все розуміють. Ті, хто вижив, готові повернутися до свого кібуцу, незважаючи ні на що, лише чекають на дозвіл від військових.

Звірства ХАМАСу
Страшні звірства робили “хамасівці” і в сусідніх кібуцах. Світ облетіли історії, як бойовики страчують полонених. Не шкодують і немовлят, деяким малюкам відрізали голови, іншим теж шансу на життя не залишили. Усього таких дітей, лише за офіційними даними, 40.

В іншому посленні своїм життям заради 10-місячних близнюків пожертвували батьки: поки не прийшла ізраїльська армія, вони самотужки вбили сімох терористів. Ці діти вже в безпеці з найближчими родичами, але батьків ніхто не поверне.

Лише за офіційними даними, в Ізраїлі загинуло понад 1300 людей, ще понад 2300 осіб загинули в Секторі Гази, це без урахування втрат серед бойовиків. Серед постраждалих є й біженці з України. Нині відомо вже про 13 загиблих, ще сім зникли безвісти. Ізраїль обіцяє помститися і готується до сухопутної операції.

 

Джерело.

Close