facebook

Подорожувати не вийде: країна ЄС заборонила виїзд українським біженцям

Інакше можуть втратити пільги.

У разі якщо українські біженці, котрі мешкають в Ірландії, планують подорожі за межі країни, ці люди можуть втратити житло.

Як пише Ukrayina.pl з посиланням на ірландське видання Extra, у жовтні було скорочено з семи до нуля днів термін, на який українці можуть залишити свою тимчасову домівку. Пов’язують це з нестачею житла для людей, які в’їжджають до країни.

Крім того, уряд Ірландії працює над новою політикою щодо українських біженців – їм можуть запропонувати державне житло лише на три місяці.

Зміна в політиці, яка стосується як внутрішніх, так і міжнародних поїздок, є першою в низці майбутніх заходів, спрямованих на те, щоб зробити Ірландію менш привабливою для тих, хто тікає від війни в Україні, – зазначає видання.

Департамент інтеграції щотижня має розміщувати 700 новоприбулих людей, хоча має «порожні ліжка» у державному житлі, в якому деякі біженці тимчасово не живуть.

За останніми даними Головного управління статистики Ірландії, кількість біженців у Ірландії незабаром сягне 100 тис.

Серед них 68% – дорослі віком від 20 років, 32% – молодші.

Наразі Ірландія гарантує кожному дорослому українському біженцю соціальні виплати: понад 200 євро на тиждень і 140 євро на місяць за дитину до 18 років. Це не враховуючи житла.

Харчування спочатку також було безкоштовним, але останнім часом ситуація змінилася, і тепер біженці платять за їжу в готелях по 10 євро на день.

Джерело.

Close