facebook

Від ліків до всіх медпослуг: вагітні нарешті отримали право на повністю безкоштовну медицину, але не всі

Деякі вагітні жінки зможуть отримати безкоштовно ліки та медичну допомогу.

Як стало відомо, що вагітні жінки-ВПО мають право на безоплатну медичну допомогу. Про це повідомили на сайті Мінреінтеграції.

Отже, в даному матеріалі йдеться, що вагітні жінки-ВПО можуть вибрати будь-яку лікарню, яка надає медичну допомогу по пакету “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. Вони мають право на безкоштовний медичний супровід. Про це йдеться на платформі “Дія. Безбар’єрність”.

Щоб дізнатися, де розташована найближча лікарня з пологовим відділенням або пологовим будинком, можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Також згодом необхідно зв’язатися безпосередньо з медустановою, щоб уточнити графік роботи та записатися на прийом.
Медична установа не має права відмовити у наданні послуг, посилаючись на колишнє місце проживання майбутньої матері.
При можливості породіллі слід мати із собою документ, що засвідчує особу, обмінну картку та речі першої необхідності для себе та дитини на час перебування у лікарні.
Безкоштовний пакет послуг гарантує вам все необхідне: ліки, медичні вироби та надання медичної допомоги черговій акушерській бригаді.
Знеболення під час пологів (або інших процедур), скринінг критичних вроджених вад серця та інші необхідні дослідження, планові щеплення дитини, харчування породіллі в стаціонарі також безоплатні.

Джерело.

Close