facebook

“Йдеться про автоматизацію роботи військкоматів”: Федоров пояснив, як працюватиме реєстр військовозобов’язаних в Україні

Єдиний реєстр військовозобов’язаних необхідний для того, щоб відцифрувати інформацію про громадян та автоматизувати роботу військкоматів.

Про це міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, він з’явився раніше початку повномасштабного вторгнення РФ. А кожен військкомат володіє інформацією про військовозобов’язаних, але цю інформацію зберігає в “папочках”.

“По суті, перша задача була – це відцифрувати ці папочки, внести їх в систему, для того, щоб ця інформація була онлайн. І коли ви приходите до військкомату, вона вся була в вашій справі і не потрібно було шукати цю інформацію. Тоді відразу в режимі реального часу зрозуміло для Збройних сил України, а що взагалі відбувається з мобілізацією, а скільки є військовозобов’язаних, а де вони навчалися”, – сказав він.також це допомагає автоматизувати роботи військкоматів – прибирає черги, віконця тощо.

“Тепер все буде побудовано таким чином, що коли людина приходить у військкомат, дані вже знаходяться в цій системі. Таким чином, йдеться про автоматизацію роботи військкоматів, яка прибирає ці черги, віконця тощо. Це про сервіс в самому військкоматі”, – мовиться у повідомленні.

Також якісні дані дозволяють ЗСУ та головнокомандувачу приймати управлінські рішення – яку кількість людей мобілізувати, хто йому потрібен і так далі.

“Це відкриває можливості відображення якихось документів, якщо ми говоримо про “Дія.Мілітарі”, наприклад, що ви є військовозобов’язаним, якщо це потрібно. Тобто з’являється реєстр, який можна використовувати. Ось в принципі для цього потрібен “Оберіг””, – додав він.

На сьогодні є низка правил, коли людині потрібно приходити. Федоров вевнений, що 90% чоловіків порушували їх, адже навіть не знають про їхнє існування.

“І я вам скажу, що я вже бачив кількох міністрів оборони, коли ми їх онбородили в цю тему, розповідали про проблематику, що так не може бути, то виявлялося, що кожен з них також повинен отримати штраф за те, що він або одружився і не прийшов, або у нього змінилося місто реєстрації і він там не прийшов і так далі”, – розповів він.

Джерело.

Close