facebook

Графіки відключень світла у листопаді: у Міненерго зробили термінову заяву

У Міненерго заявили, чи будуть відключення світла у листопаді.

Поверненням графіка відключення електроенергії населенню лякали влітку. Тепер у низці ЗМІ написали з посиланням на народного депутата України, що нібито з листопада навіть без урахування обстрілів у країні все ж таки запровадять графіки, оскільки існує дефіцит ресурсу. У Telegram-каналі Міненерго офіційно заявили, чи це правда.

У відомстві наголосили, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, розміщені на підконтрольній Україні території.

На додаток, зараз у резерві знаходяться додаткові потужності, які будуть запущені в роботу у разі збільшення споживання та потреб у електроенергії. На цю мить обмеження побутових споживачів не планується в жодній області України.

У Міненерго вважають, що інформація про нібито відключення є частиною інформаційної війни з боку країни-терориста.

За підсумками завершення минулого опалювального сезону, цю інформацію намагалися поширювати різні псевдо експерти. Але зрештою ні в березні, ні в жовтні відключень не було.

При цьому у відомстві наголосили, що наступного місяця можливі відключення електроенергії та введення графіка подачі, якщо ворог зможе завдати в результаті масованих атак нових пошкоджень енергетичному обладнанню.

Міненерго закликає не довіряти сумнівним джерелам інформації, а лише офіційним ресурсам та заявам.

ЗМІ закликали публікувати виключно перевірені дані та за роз’ясненнями звертатися до Міненерго, де нададуть детальну інформацію з суспільно важливих питань.

До речі, ворог уже давно не обстрілював територію України ракетами, що наводить експертів на думку, що він їх збирає для завдання масованих ударів незабаром. Цілком імовірно, що метою будуть енергооб’єкти України. Тому українцям варто бути пильними та готовими до можливих відключень світла.

Джерело.

Close