facebook

Вже з 1 грудня: Податкова жорстко візьметься за українців

Комітет Ради схвалив законопроект про податкові перевірки.

Фінансовий комітет Верховної Ради схвалив законопроект №10016-д про податкові перевірки до другого читання. Документ передбачає низку змін. Про це повідомила у своєму Телеграм-каналі нардеп від “Європейської солідарності” Ніна Южаніна.

Згідно з внесеними змінами, з 1 грудня поточного року до кінця 2024 року, проведення планових перевірок здійснюватиметься у спеціальному режимі, за умови, що рівень сплати податку на прибуток у галузі нижчий на 50% та більше, ніж середній рівень у відповідній галузі.

При цьому це правило не поширюється на платників єдиного податку, а підприємства включаються до перевірки на основі їх основного виду економічної діяльності.

За словами Южаніної, зміни до план-графіки перевірок вноситимуться щомісяця. З 1 грудня 2024 року мораторій на перевірки платників єдиного податку першої та другої групи буде повністю знято.

Проте продовжиться збереження мораторію щодо юридичних осіб, які перебувають на окупованих територіях, а також тих, хто знаходиться на територіях, де ведуться активні чи можливі бойові дії.

Нагадаємо, 17 жовтня 2023 року Верховною Радою України прийнято за основу законопроект №10016 про відміну мораторію на проведення податкових перевірок. Ухвалення цього законопроекту є однією з останніх вимог МВФ для ухвалення рішення щодо чергового траншу.

Джерело.

Close