facebook

Масове знесення “хрущовок” по всій Україні: у Раді вже дали старт

В Україні знесуть старі житлові будинки.

Комітет з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування провів публічні консультації щодо внесення змін та підготовки до другого читання законопроєкту про комплексну реконструкцію кварталів із застарілим житловим фондом. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

На зустрічі обговорювалися важливі питання, що виникли під час доопрацювання законопроєкту про комплексну реконструкцію застарілого житла у кварталах та мікрорайонах. Під час дискусії обговорювалися питання щодо назви та концепції законопроєкту, а саме, чи зберігати напрям закону про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) чи розширити його застосування на пошкоджені та зруйновані внаслідок військових дій багатоквартирні житлові будинки.

Учасники обговорили актуальність та громадське обговорення містобудівної документації, а також необхідність розробки детальних планів для територій комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) із застарілим житловим фондом, щоб врахувати думку власників нерухомості у цих будинках.

Було представлено приклади містобудівної документації з європейських країн, яка регулює будівництво відповідно до затверджених правил. Також було порушено інші питання, які обговорюватимуться на наступних зустрічах публічних консультацій.

Голова Комітету запропонувала учасникам та членам Робочої групи направити пропозиції до Комітету щодо визначення термінів, які використовуються у цьому законопроєкті.

Джерело.

Close