facebook

Не буде як минулої зими: українців попередили про серйозні зміни на фронті через погоду

Експерт пояснив, як зміна погодних умов вплине на бойові дії, а також чого чекати порівняно з минулою зимою.

Погодні умови вплинуть насамперед на можливість застосування важкої техніки. Про це розповів військовий експерт,полковник запасу ЗСУ Петро Черник в інтерв’ю Василю Голованову. politeka.net

“Ми добре розуміємо, що бронетехніка важка радянська важить, скажімо, БТР, БМП у межах 10-12 тонн, танки важать старі радянські чи тепер російські 36-43 т, а НАТОвські — то взагалі надважка техніка, Бредлі стартує від 20 т і може сягнути далеко за 25, а танки стартують від 57 і можуть сягати до 75, саме так важить Челенджер. Звичайно, рухатися ґрунтом вони не зможуть”, — заявив Петро Черник.

При цьому експерт нагадав, що на Півдні, як і взагалі по всій Україні, існує величезна мережа доріг із твердим покриттям, і взимку невеликими групами ними можна буде рухатися.

ВСУ, танки, колона, наступ

“Важливо ліквідовувати головного ворога будь-яких колон – це артилерію, і в цій частині з травня місяця ми кардинально змінили філософію бою: якщо в середньому за півтори року війни ми винищували в межах 200-300 гармат на місяць, то у травні – 553, у червні – 688, у липні – 678, у серпні – 691, і абсолютний рекорд у вересні – 947”, — наголосив Петро Черник.

Військовий експерт відзначив, що артилерійські вали окупантів суттєво упали, плюс ЗСУ досягли значного коефіцієнта корисності застосування FPV-дронів. Крім того, на відміну від попередньої зими, у нас з’явилася велика кількість добротної колісної техніки, а вона відносно легка.

“Певний рух буде, тобто не буде абсолютного завмирання, як це було минулої зими”, — наголосив експерт.

Джерело.

Close