facebook

20 тисяч за відпустку, 70 – за не посилання на “нуль”: дружина військового розповіла про “чорний” прейскурант для солдатів

Дружина військового звинуватила його командира у хабарництві.

Тетяна Івчук із Бородянки Київської області, дружина зниклого безвісти українського військового, звинуватила керівництво 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ у корупції. Деталі вона розповіла у відео, розміщеному у соціальній мережі  TikTok.

За її словами, існує своєрідний “прайс-лист” для солдатів, які нібито змушені виплачувати командирам певні суми:

750-1000 гривень за один ріжок автомата;
від 30 до 70 тисяч гривень за нез’явлення на бойове завдання;
20 тисяч гривень за десятиденну відпустку;
10 тисяч гривень за евакуацію із поля бою.
Дівчина стверджує, що через корупцію командування «продає все», зокрема зброю, паливо та екіпірування. Вона також повідомила, що у лавах ЗСУ нібито є «практика торгівлі наркотиками», а «від поранених вимагають продовжувати службу, погрожуючи тюремними термінами».

“Хочеш жити – плати їм”, – заявила жінка.

Також Івчук заявляє, що гуманітарна допомога, яку доставляють волонтери на передову, нібито практично не доходить до солдатів. Жінка стверджує, що всі надані їй докази було передано до СБУ, ДБР та прокуратури.

Згодом дружина бійцям записала ще одне відео, в якому заявила про погрози. За її словами, після того, як вона публічно розповіла про все, їй почали надходити дзвінки та повідомлення від військових.

Джерело.

Close