facebook

Світло відключать з 9-ї ранку: в Обленерго дали графіки на 13-17 листопада

Частина України буде без світла.

Графік відключення електроенергії на наступний тиждень був оприлюднений компанією “Обленерго” для споживачів Закарпаття, і відзначено, що з 13 по 17 листопада цього року електропостачання буде припинено переважно зранку, починаючи з 9 години. Це стосується принаймні численних населених пунктів.

Планові відключення електроенергії є необхідною мірою для технічного обслуговування електричних мереж, і вони будуть здійснюватися у всіх районах Закарпаття. Споживачі надаються ознайомитися із зазначеними графіками, що будуть чинними протягом наступного тижня.

Крім того, споживачам поступово вводять ліміти на споживання електрики. Автоматичні лічильники автоматично відключають споживача від електромережі, враховуючи нововведення для сімей, які встановили двозонні лічильники обліку електроенергії вдома. Ці пристрої сприяють економії коштів, зокрема вночі, коли вартість електроенергії значно нижча, ніж вдень.

Одночасно нові лічильники обладнані автоматичною функцією вимикання електроенергії у випадку перевищення споживачем зазначеної потужності. При укладанні угоди з постачальником, дозволена потужність фіксується в угоді на обслуговування.

При укладанні договору про надання послуг з розподілу електроенергії, фіксується договірна потужність. Якщо споживач використовує електроенергію в межах встановленої потужності, йому не буде накладено жодних обмежень, повідомила пресслужба Прикарпаттяобленерго.

У випадку перевищення споживачем зазначеної потужності, постачальник може вимкнути подачу електроенергії, що може вплинути на якість електропостачання для інших споживачів. Тому, якщо споживач недооцінив свої потреби і потребує більшої потужності, йому доведеться змінити умови угоди.

Джерело.

Close