facebook

Повістки, виписані “на колінах”: у ТЦК попередили, як діяти чоловікам у такій ситуації

Військком дав відповідь на одне з найпопулярніших питань українців.

В Україні триває загальна мобілізація, і трапляються випадки, коли військкоми виписують повістки з порушеннями. Про те, чи є законним документ, виписаний “на коліні”, розповів спікер Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Роман Істомін.

За його словами, жодного значення не має, де і яким чином повістка виписана, оскільки Кабмін визначив своєю постановою №1487 зразок документа, але там не вказано спеціальних місць для його виписки чи вручення.

Вона може бути вручена як за місцем проживання, так і за місцем роботи, так і на блокпосту, і будь-де в населеному пункті.

“Щоправда, повістки можуть виписати не лише до ТЦК та СП, а й виконавчий орган сільської, селищної, міської ради з розпорядження відповідної ТЦК та СП. І ось вони справді здійснюють оповіщення військовозобов’язаних за місцем їхнього проживання. Можливо, саме це когось вводить в оману, але наголошую: ця норма стосується виключно органів місцевого самоврядування і не поширюється на представників ТЦК”, – заявив Істомін.

Він додав, що, якщо повістка повністю заповнена: містить прізвище, ім’я, по батькові військовозобов’язаного, дату, час та адресу, куди йому потрібно прибути, а також підпис начальника ТЦК, скріплений печаткою, то вона точно дійсна.

Джерело.

Close