facebook

З України виїхали 650 тисяч чоловіків: що з ними буде після війни

Військовослужбовець наголосив, що це питання простого рішення не має.

Військовий, блогер та політичний експерт Кирило Сазонов прокоментував статистику Євростату про те, скільки чоловіків виїхали з України з початку повномасштабного вторгнення. Він зазначив, що заявляється про 650 тис. чоловіків призовного віку.

“Я не знаю, навіть у відсотках, скільки виїхало законно, а скільки ні. Ситуація дуже цікава – що з цим робити і як ставиться до цих людей після перемоги”, – запитує військовий.

Він додав, що серед тих, хто виїхав з України багато тих людей, які зовсім не бідують і не “наскребли на “Шлях”.

“Вони заходять повернутися, зайняти якісь колишні посади. Як до них ставитись? З одного боку, я заздрю ​​людям, які мають прості рішення завжди – поставив штамп і немає сумнівів”, – розмірковує Сазонов.

За його словами, дивно, коли ті люди, які залишилися в Україні, воювали, допомагали армії, волонтерили, користуватимуться тими самими правами, що й ті, хто спокійно звалив та відсидівся. З іншого боку, додав Кирило Сазонов, люди із-за кордону багато допомагали.

“У нас демографічна криза, і вона була перед війною. З урахуванням того, скільки людей виїхало, і далеко не всі хочуть повернутися, це дуже важко”, – нагадав військовий.

Сазонов ставить питання, чи не краще повернути мігрантів, своїх громадян, і додав, що проблема складна і простого рішення не має. На його думку, державі вже час про це думати, пропонувати якісь рішення, щоб люди розуміли, що на них чекає.

Джерело.

Close