facebook

“В Україну пре шалений холод, цілих -20 градусів морозу приголомшать українців на тлі дощу”: буде снігопад і хуртовина

Про вражаюче похолодання застерігають українців синоптики. Також слід готуватися не лише до морозу, але й до снігопадів та інших видів рясних опадів.

Як інформує “Главред“, погода в Україні у найближчі дні стане ще холоднішою, прийдуть сильніші морози і більшість областей засипатиме снігом. Найхолоднішим днем найближчим часом буде четвер, 23 листопада. У цей день у низці областей посилюватиметься вітер і будуть хуртовини.

Таким прогнозом погоди поділилася представниця Гідрометцентру України, синоптик Наталія Птуха. Вона зазначила, що 23 листопада вдень у північних та північно-західних областях будуть опади переважно у вигляді снігу та мокрого снігу.

“Також можуть бути хуртовини – це вже буде надходити атмосферний фронт. Україна потрапить під дію циклону, який зі Скандинавії буде до нас надходити. Відповідно, 23-24 листопада буде посилення вітру, але 23-го температура найнижча. Тому опади, які будуть іти разом з вітром, переважатимуть у вигляді снігу та мокрого снігу у тих областях, які я зазначила – північні та північно-західні”, – розповіла синоптик.

У п’ятницю, 24 листопада, будуть опади переважно у вигляді снігу. Варто бути обережними на дорогах, тому що там буде ожеледиця, окрім півдня нашої держави.

Також синоптик звернула увагу, що варто бути готовими до сильного вітру. У середу, 22 листопада, може початися посилення вітру на півдні нашої країни, далі таке явище пройде через південні області у східному напрямку. Але ще сильніші вітри будуть 23 листопада.

“А ось 23 листопада вже з північного заходу буде наближатися атмосферний фронт і, відповідно, пориви вітру 15−22 м/с, в Карпатах – навіть 25−30 м/с”, – зазначила Наталія Птуха.

24 листопада у західних, північних та східних областях буде невеликий дощ та мокрий сніг, а решта території без опадів. Атмосферний фронт відійде 25 листопада – буде менше опадів, але в західних областях ще залишиться дощ і мокрий сніг.

“24-го температура дещо підвищиться. Вже пройде фронт, відповідно, повітряні потоки переважатимуть не північні і північно-західні, а вже з південною складовою, тобто південно-західні, тож температура дещо підвищиться з п’ятниці, 24 листопада. Та ми залишатимемося в полі зниженого тиску, тому надалі можливі опади, переважно у вигляді дощу, але у північних областях ще можуть бути подекуди з мокрим снігом”, – розповіла синоптик.

Вона зазначила, що по центральних і південно-східних областях, а також на Дніпропетровщині трохи розтане сніг, у той же час на заході сніговий покрив більш-менш буде утримуватись.

Раніше синоптики повідомили, що в Україну на два дні прийде потепління. Синоптик Наталія Діденко розповіла, що потепління буде у п’ятницю і суботу, 24 і 25 листопада. Температура повітря ненадовго підніметься.

Раніше синоптик Ігор Кібальчич попередив, що в Україні повалить сильний сніг, і сказав, у яких областях буде -14, а в яких +11 градусів. У частині областей сформується сніговий покрив і будуть морози, але в деяких регіонах температура буде досить теплою.

Також синоптик Наталія Діденко назвала дату різкого похолодання. До мінусових температур повітря залишилося недовго. Насувається різке зниження температури.

Також заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко повідомляв, що у 20-х числах листопада варто очікувати нічних морозів до -20 градусів у Полтавській області. А 23-25 листопада повалить сніг.

Джерело.

Close