facebook

Повинен знати кожен боєць ЗСУ: Міноборони дало важливу інструкцію, позбавить багатьох проблем

Військовим підготували зміни.

Новий наказ від Міністерства оборони надає спрощену процедуру списання військового майна для командирів різних рівнів – від ланок “рота-батальйон-бригада”. Тепер вони можуть списувати військове майно до 1,5 млн без необхідності отримувати погодження з військовим відомством.

Про це повідомили в Міноборони.

Цей новий порядок розширює можливості списання різних видів техніки без проведення службових розслідувань. На прикладі FPV-дронів, зараз можна легше й швидше проводити їх списання:

Командир роти видає наказ екіпажу FPV-дронів для знищення ворожого танка;
Комісія, яку визначив командир військової частини, складає акт про технічний стан FPV-дронів;
Ця ж комісія складає акт щодо запуску трьох FPV-дронів під час бойових дій;
Екіпаж FPV-дронів використовує три безпілотники для знищення танка;
Після цього три FPV-дрони викреслюються з обліку військової частини за затвердженими раніше актами.
Раніше для списання FPV-дронів потрібно було зібрати від 16 до 18 документів. Тепер для цього досить лише двох: акт про запуск під час бойових дій та акт про якісний технічний стан.

Крім того, подібною спрощеною процедурою можна списувати майно, яке стало непридатним через експлуатацію: одяг, бронежилети, шоломи, побутове майно. А за актом технічного списання можна списати зброю, військову і спеціальну техніку тощо.

Ці нововведення дозволять бойовим підрозділам значно економити час та ресурси, що дозволить їм швидше отримувати нове озброєння.

Джерело.

Close