facebook

Батько загиблого героя України живе у землянці. Він не може отримати компенсацію за зpyйновaний роciянами дiм…

Будинок відновленню не підлягає.

Будинок Віталія Зубенко в Індустріальному районі Харкова відновити вже неможливо, бо від попадання р0сійської ракети він вигорів вщент. Усе, що вдалося врятувати – це нагороди Владислава Зубенка, Героя України та загиблого Героя Небесної Сотні. Сам Віталій дивом встиг вискочити з будинку та залишився живим.

Деякий час Віталій Володимирович жив у знайомих, але надалі йому потрібно було попіклуватися про власне житло.

Отримати компенсацію за зруйнований будинок він не зміг. Понад рік він стукався в усі двері, звертався до місцевої влади про допомогу, але марно. Йому відмовив міський голова Терехов, адміністрація Індустріального району Харківської міської ради, у Міністерстві ветеранів, і у Міністерстві соціальної політики. Остання відмова – від Департаменту житлового господарства міста Харкова.

Зруйнований будинок за документами належить до спільної ділянки, де знаходиться одразу три будинки. Два з них майже не постраждали, а ось будинок Віталія Зубенко – знищений повністю. Але заглиблюватися у нюанси з документами місцева влада не хоче, тому отримати компенсацію за свій будинок батько Героя України не може

Зі слів начальника комісії – “документи на житло необхідні для надання компенсації не відповідають вимогам законодавства”.

Зруйнований будинок Віталія Зубенка у Харкові (з архіву власника)

Змушений жити у землянці
У власності Віталія Зубенко є ще один невеличкий дачний будинок, де він і живе вже майже рік. Але й там його спіткала біда – дачний будинок у Чугуєві Харківської області був частково зруйнований р0сіянами. Зараз там нема комунікацій – газу, води, світла.

За рік часу Віталій Володимирович самотужки та на власні кошти зміг перекрити дах, аби мати хоча б тимчасове помешкання. Він облаштував собі одну кімнатку, яка більше схожа на землянку, і там живе

Дачний будинок Віталія Зубенка (з архіву власника)

Обленерго дало дозвіл на підключення та точку підключення, але коштів на проведення робіт вже не має. Зиму Віталію Зубенко прийдеться прожити у цій землянці.

Як зараз виглядає його тимчасовий будинок – у відео.

 

Джерело.

Close