facebook

Абонентів Київстар навмисне позбавили зв’язку: заява Держспецзв’язку приголомшила всіх

Через хакерську атаку Київстару абонентам заблокували зв’язок.

Внаслідок потужної хакерської атаки, яка відбулась 12 грудня 2023 на інформаційні системи ПрАТ Київстар було заблоковано роботу основних сервісів компанії, про це повідомили в Держспецзв’язку та захисті інформації України.

В інформації сказано, що з мето уникнення перевантаження мереж операторів, за запитом СБУ, Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій було видано розпорядження про тимчасове блокування послуги національного роумінгу для абонентів Київстар.

Зараз фахівці Урядової команди реагування на надзвичайні події CERT-UA разом з колегами СБУ та представниками компанії працюють над вивченням кібер-інцеденту.

Також зазначається, що відповідальність за здійснення кібератаки взяло на себе одне з російських угруповань, діяльність якого пов’язують з головним управлінням генштабу збройних сил рф.

“Це вкотре підтверджує використання росією кіберпростору як одного з доменів війни проти України,” – говориться в повідомленні.

А також координаційний центр кібербезпеки при РНБО закликає громадян зберігати спокій та максимально користуватися Wi-Fi мережами, а громадські заклади попросили зробити доступними такі мережі для всіх користувачів.

Джерело.

Close