facebook

Масштабне відключення світла у 6 областях: енергетики зробили термінове попередження

Станом на 16 грудня у 240 населених пунктах Донеччини і Харківщини внаслідок негативних погодних умов відсутнє електропостачання. Обмеження електропостачання не застосовується в інших областях.

Про це повідомляє Телеграм-канал Міненерго.

На Донеччині протягом останньої доби було підключено 85 населених пунктів (що обслуговують 92,7 тисяч споживачів), але через погодні умови відсутнє електропостачання у 74 населених пунктах (загалом 3,2 тисячі клієнтів).

Загалом через погодні умови залишаються без електропостачання 194 населених пункти, що становить 45,7 тисяч точок обліку.

Додатково, внаслідок бойових дій і технічних причин електроенергії позбавлені 129 населених пунктів. У цей час продовжуються аварійно-відновлювальні роботи, у яких бере участь 48 бригад та 52 одиниці

На Харківщині через негоду на ранок відсутнє електропостачання в 46 населених пунктах, що обслуговують близько 10 тисяч клієнтів. Через обледенінню пошкоджено 297 опор електромережі, і для відновлення мереж задіяно 20 бригад та 43 одиниці техніки.

Внаслідок бойових дій залишаються без електропостачання 16,4 тисячі споживачів. Також внаслідок обстрілів пошкоджено газопровід, що призвело до відсутності газопостачання для 435 абонентів.

У Дніпропетровській області через технічні причини відсутнє електропостачання для 64 побутових абонентів.
В Запорізькій області через бойові дії електропостачання відсутнє в 63 населених пунктах, що становить приблизно 26 тисяч абонентів.

На Херсонщині в обласному центрі підключено 653 споживачі. В місті Херсон знеструмлено близько 14 тисяч клієнтів.
Внаслідок бойових дій на Чернігівщині знеструмлено 19 населених пунктів, що призвело до відсутності електропостачання для 1,3 тисяч споживачів.

Джерело.

Close