facebook

Кличко дав драпака: Київ тепер без мера? Зленський аж зареготав — ну він і боягуз, це жесть!

На Конгресі місцевих і регіональних влад при Президентові України критикували мера Києва Віталія Кличка за відсутність центрів тимчасового прийняття внутрішньо переміщених осіб у столиці. Але, що цікаво, сам Кличко до Конгресу не долучився.

Коли начальник КМВА Сергій Попко під’єднався по відеодзвінку до засідання, його запитали де ж сам Віталій Кличко, на що Попко відреагував: «Мера немає». Це викликало потужну хвилю сміху в залі, адже звучало все це дуже іронічно.

У відповідь на це Зеленський відповів, що потрібно зробити усе, щоб у столиці був мер. Що знову ж таки викликало сміх присутніх. Схоже, багато людей не надто підтримують Кличка. А той у свою чергу, можливо, побоявся критики у свою сторону, а тому і не навідався на зустріч.

Зокрема, Кличка критикували через те, що у Києві, за словами влади, немає жодного ВПО.

«Харків узяв на баланс, утримує внутрішньо переміщених осіб. Люди приїжджають, їм там допомагають. Поки триває оформлення документів, влада про них дбає. Харківська область – 15 місць тимчасового проживання ВПО. І Київ – жодного. Ви кажете, що у вас немає ВПО. Припиніть це робити. Подивіться на людей, які приїжджають. Це сотні людей в день, які тікають від війни з ТОТ. Часто навіть їдуть без паспортів, без нічого. Зовсім влада не реагує. Будь ласка, відредагуйте. Це ганебно «, – сказала віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

В той же час, начальник КМВА Сергій Попко, якого Кличко кинув напризволяще, був змушений сам вілстоювати «честь» столиці та мера.

Він розповідав, що в Києві було створено координаційний центр взаємодії з внутрішньо переміщеними особами та три громадські простори у трьох районах на базі центру комунікацій. Але чому Віталій Кличко сам не захотів постояти за свої рішення і вчинки – невідомо.

Джерело.

Close