facebook

Електронним повісткам бути? Глава Міноборони приголомшив гучною заявою: чоловіки напружилися

Після довгих публічних дискусій Міністерство оборони почало розгляд можливості повідомляти чоловіків про необхідність з’явитися в ТЦК через електронне повідомлення, про що в інтерв’ю Суспільномурозповів міністр оборони Рустем Умеров.

За його словами, відомство проаналізувало різні бази даних. Сьогодні у Міністерстві вирішують, як інформацію враховуватимуть.
Бо це військовозобов’язаний, чи військовослужбовець, чи вже ветеран? Після обліку – ця категорія чоловіків взагалі буде запропонована на військову службу чи ні. Це досить величезний механізм, який потрібно обговорювати покроково, – зазначив Умеров.
Міністр зазначив, що подібні запрошення отримають і громадяни України, які перебувають за кордоном – поки що йдеться лише про чоловіків.

Міністерство оборони працює над технічними рішеннями, щоби процес був максимально цивілізованим.

Раніше в Україні продовжили воєнне становище, а разом з ним і загальну мобілізацію. Була інформація, що військовозобов’язаним вручатимуть повістки через «Дію». Проте Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоровзапевняв, що таким чином вручати повістки не мають наміру.

В Україні вже давно заговорили про те, щоб українських чоловіків, які мешкають за кордоном, закликали на військову службу. При цьому Естонія заявила про готовність видавати Україні тих біженців, які підлягають заклику на військову службу.

Згідно з українським законодавством від призову на військову службу звільняються батьки-одиначки, батьки трьох і більше дітей, батьки дітей-інвалідів та люди, які доглядають близьку людину.

Джерело.

Close