facebook

Стоcyється всіх, хто отpимав житло у cпадок: у ПФУ зpобили вaжливу заяву

У ПФУ звернулися до українців із важливою заявою, це стосується тих, хто отримав житло у спадок
Багато українців не в змозі самостійно оплачувати комунальні послуги та вдаються до допомоги від держави – субсидії.

Тим громадянам, яким нараховано субсидію на оплату комуналки, можуть і далі на неї розраховувати, навіть якщо їм дісталося житло у спадок. Проте є кілька умов.

Про це розповідає ПФУ.

У Пенсійному фонді пояснюють, що пенсіонери, які отримують субсидію за віком та мають у власності нерухомість та отримали квартиру чи будинок у спадок, зможуть і надалі отримувати субсидію.

За вищевказаних обставин пенсіонери мають право на субсидію, у зв’язку з тим, що вони отримують пенсію відповідно до віку та крім житла, отриманого у спадок, мають лише одне житлове приміщення.

Варто зазначити, що така норма не поширюється на одержувачів пенсій за вислугою років, за інвалідністю та у зв’язку із втратою годувальника.

Водночас право на субсидію зберігається лише за умови, що нерухомість не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарств.

Варто нагадати, що цього року субсидії українцям мають перепризначатися автоматично. Але ті, хто не отримував виплати, зобов’язані подати заяву самостійно.

Джерело.

Close