facebook

Дика ракетна атака: прильоти по висотках, школах, пологовому будинку та ТРЦ – моторошні наслідки

Сьогодні рашисти запустили по Україні все, крім ракет “Калібр”.

Вранці у п’ятницю, 29 грудня, російські окупанти влаштували черговий масштабний обстріл мирних міст України.

З 5 до 8 ранку по Харкову прилетіли 22 ракети, повідомив мер міста Терехов. Постраждали поліклініка, школа, житлові будинки, відділення пошти та виробничі підприємства міста. Внаслідок прильотів 7 людей отримали поранення, є загиблий. Рятувальники розбирають завали.

У Дніпрі відбулося влучання в один із торгових центрів міста. Міський мер Борис Філатов повідомив про те, що є постраждалі та загиблі внаслідок атаки.

В Одесі були попадання в мінімум 3 житлові будинки Одеса. Внаслідок падіння уламків збитого дрону-камікадзе, спалахнула пожежа у багатоповерхівці, яку оперативно ліквідували. Інформація про постраждалих не надходила. Усім мешканцям будинку психологи ДСНС надавали психологічну допомогу.

У Львові від вибухової хвилі постраждав житловий квартал. Є постраждалі, жертв станом зараз немає, повідомили у Львівській ОВА.

У Києві зафіксовано падіння уламків у Подільському та Святошинському районах столиці. Попередньо є спалах житлового багатоповерхового будинку, повідомив Сергій Попко, начальник КМВА. Вибухом пошкоджено будівлю станції метро «Лук’янівська», станція працює як укриття та поїзди пройдуть її без зупинки.

Столичний мер Віталій Кличко повідомив, що госпіталізовано 7 осіб, 5 із них – у Шевченківському районі. Медики працюють на місці виклику. Орієнтовно троє людей під завалами пошкодженого уламками ракети складського приміщення у Шевченківському районі. Трьох людей отримали поранення, пошуково-рятувальна операція продовжується.

“Сьогодні росія запускала все, окрім “Калібрів”, – спікер Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він зазначив, що орки використовували “Кинджали”, балістику, С-300, крилаті ракети, БпЛА, Х-22 або Х-32. Близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505.

Джерело.

Close