facebook

Кінець війни в Україні: 2024 рік здивує всіх — з’явилося важливе попередження з різних джерел

Військові, політики та експерти висловилися, чи зможе Україна у 2024 році перемогти
24 лютого 2024 року буде рівно 2 роки з початку повномасштабного російського військового вторгнення.

Але фактично, рф почала вести війну проти України з 2014 року, коли анексувала Крим і відібрала частину Донбасу. Військові, політики та експерти поділилися, чи стане 2024 рік для України роком Перемоги, повідомляє Obozrevatel.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не називає термінів, скільки триватиме війна в Україні з рф. У недавньому інтерв’ю The Economist він заявив, що через ряд як об’єктивних, так і суб’єктивних причин війна переходить у позиційну форму.

Він прогнозує, що вийти з неї буде дуже складно. Таке становище вигідне росії, так агресор отримує можливість відновити та наростити свою військову міць. До того ж позиційна війна може тривати роками, виснажуючи Україну.

Наразі, за його словами, Україні потрібен “величезний технологічний стрибок” на кшталт винаходу свого часу китайцями пороху.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов перерахував, які ризики можуть чекати на Україну.

На полі бою головний розвідник “сюрпризів” не очікує, в той час, коли в тилу зростає загроза розчарування через надмірні надії на допомогу когось.

Пріоритетами у 2024 році він вважає підвищення ефективності мобілізації та розвиток власного оборонно-промислового комплексу.

При цьому, Буданов заявляв, що рф у 2025 році поки не планує воювати, хоча поточні плани Москва може і переглянути.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що війна може тривати довго. Він не раз наголошував, що Україна прагне звільнити від російських окупантів всю територію держави й готова до довгої війни.

Він додав, що потрібно мінімізувати жертв серед українців – так, як це робить Ізраїль. Шанси на перемогу в 2024 році, вважає Зеленський, не дорівнюють нулю. Він наголосив, що ніхто, ні він, ні західні партнери не можуть знати, коли все закінчиться.

Глава держави також наголосив, що “війна, перемога, поразка, стагнація залежать від багатьох рішень, багатьох ризиків”.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов зазначав, що хотілося б, щоб війна закінчилася 2024 року. Він додав, що Україна робитиме для цього все можливе. Але на тривалість війни впливає багато факторів.

Віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала готуватися до довгої війни.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс інтерв’ю AР заявив, що плани росії швидко захопити Україну провалилися, тепер ворог хоче нас виснажити.

Не сподівається на якнайшвидше завершення російсько-української війни й федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він зазначив, що війна може продовжуватися “дуже довго”.

Про необхідність налаштовуватися на довгу війну говорив також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Президент США Джо Байден не вірить, що війна триватиме роками. Він висловлював сумніви у тому, що росії вистачить ресурсів та потенціалу, щоб воювати протягом дуже тривалого часу.

Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь переконаний, що деокупація українськими воїнами захоплених росією територій України залежатиме від постачання озброєння.

Самусь також прогнозує, що у 2024 році Сили оборони України досягнуть вирішальних успіхів на полі бою, але у 2025 році можливе звільнення Криму, Донецької та Луганської областей.

Полковник ЗСУ, військовий експерт Сергій Грабський вважає, що навіть за кращого для України розвитку подій раніше кінця 2024 року війна не завершиться.

Джерело.

Close