facebook

Насувається лютий сніговий фронт: які області найбільше замете — карти

Стало відомо, коли Україну знову помітить снігом.

Ті, хто занудьгував за сніжними та морозними зимами як у дитинстві, напевно, не можуть натішитися нинішній погоді. На новому робочому тижні снігу в українських містах стане ще більше через проходження потужного фронту. Коли та де випаде більше снігу, показує ресурс Ventusky.

Наступного тижня у вівторок, 16 січня, через Україну пройде потужний сніговий фронт. За даними ресурсу, снігопади накриють більшу частину території країни.

У вівторок вранці 16 січня сніг розпочнеться на центральній та південній територіях країни. Судячи з карти, сніг слід очікувати мешканцям Харкова, Полтави, Черкас та Одеси.

Як видно з карт, сніговий фронт пересуватиметься на схід країни. У цих регіонах варто чекати на помірний снігопад. Приблизно має випасти від 1 до 4 мм снігу.

Потім після полудня опади посиляться, найбільших слід очікувати у Харкові, Дніпрі, Донецьку, Луганську та Мелітополі – до 9 міліметрів.

Потому фронт зі снігом дістанеться сходу і захопить Крим. Опади – від 2 до 9 міліметрів.

Ввечері 16 січня на сході України сніжить, але вже помірно, все ще в Донецькій та Луганській областях.

Синоптик Гідрометцентру Наталія Птуха в інтерв’ю УНН поділилася, що у другій декаді січня утримуватиметься “класична зимова погода”. Але в цілому температура, за попередніми прогнозами, буде вищою за кліматичну норму на 1,5-2 градуси.

Температура другого місяця зими очікується на рівні 0…-4 градусів морозу, а на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях — від 0 до -2. Нормою для січня вважається 0…-6.

У більшості регіонів місячна кількість опадів прогнозується в межах норми – 32-43 мм, а в горах Криму – 77 мм.

Джерело.

Close