facebook

Навіть троє дітей не рятують: ТЦК довели багатодітного батька до тюремного терміну

Багатодітного батька суд покарав за відмову від мобілізації.

В Україні з перших днів повномасштабного російського військового вторгнення продовжується загальна мобілізація. Призову підлягають особи віком від 18 до 60 років. Але є й ті, кого з низки причин мобілізувати не можуть. Наприклад, до їх числа належать і багатодітні батьки. Але на Вінниччині батька 3 дітей суд покарав за ухилення від мобілізації, повідомляє ТСН.

Повідомляється, що на 3 роки позбавлення волі засудив чоловіка, який має трьох дітей Шаргородський районний суд Вінницької області.

У вироку суду вказується, що чоловік у квітні 2023 року отримав повістку, проте категорично відмовився від служби в армії.

Також на судовому засіданні чоловік відмовився визнавати свою провину та не розкаявся. За його словами, на момент вручення йому першої повістки він мав право на відстрочку, оскільки виховував трьох дітей віком до 18 років.

Згодом одному з його дітей виповнилося 18 років і йому знову вручили повістку. Військово-лікувальна комісія (ВЛК) спочатку визнала чоловіка обмежено придатним, а потім визнала цілком придатним до військової служби.

Однак чоловік заявив, що у нього болить голова і поперек, але “він лікується амбулаторно, оскільки через конфлікт з ТЦК його не приймають на стаціонар”.

На його думку, через тиск ТЦК він не міг безплатно пройти МРТ, оскільки нібито медики не давали йому направлення.

Після проходження обстеження він намагався вручити результати працівникам військкомату, проте вони відмовилися брати.

Чоловік заявив, що ТЦК не має права його призивати на службу в армії, оскільки він хворіє і фактично непридатний до військової служби.

Представники військкомату на суді підтвердили, що чоловік відмовився від мобілізації. У результаті суд ухвалив вирок, визнавши чоловіка винним за статтею 336 Кримінального кодексу України та засудив до 3 років позбавлення волі. Зазначається, що чоловік може оскаржити вирок в апеляційному суді.

Джерело.

Close