facebook

Загальна мобілізація — з 18 років: до чого готуватись українцям і хто насамперед піде на фронт

Полковник ЗСУ поділився, чи потрібна мобілізація з 18 років.

Через загрози з боку росії необхідність захищати територію України майже за 2 роки повномасштабної війни нікуди не поділася. Останнім часом активно обговорюється зниження мобілізаційного віку. Полковник ЗСУ Михайло Ніколов в інтерв’ю Юрію Бутусову на YouTube-каналі відповів, чи потрібна мобілізація 18-річних юнаків.

Полковника ЗСУ називають легендарною фігурою на фронті з 2014 року. Оскільки він уже має бойовий досвід, військовий оглядач поцікавився в нього і щодо цього питання, що хвилює багатьох.

Ніколов відповів, що для перемоги у війні в Україні недостатньо виконувати план мобілізації. Він радить відповісти на питання, навіщо мобілізація потрібна в країні: щоб виконати план або для перемоги над росією.

Військовий вважає, що для того, щоб не програти, необхідно не просто виконати план мобілізації, а застосувати драконівські методи.

Ніколов виступає за мобілізацію з 18 років не лише чоловіків, а й жінок. Він пояснив, що це не обов’язково служба на передовій, це можуть бути роботи у тилу, логістиці чи оборонному підприємстві.

Полковник ЗСУ також виступає за залучення до оборони країни ув’язнених. Бутусов заперечив, що це суперечить українському законодавству.

Але полковник ЗСУ зазначив, що війна з рф триває вже 10 років і поставив питання, скільки ще має загинути людей, щоб стали приймати вольове рішення, взяли відповідальність на себе і почали вносити зміни до законодавства.

Військовий додав, що не виступає за примусову мобілізацію ув’язнених, а щоб такі особи за своїм бажанням мали таку можливість. Ніколов зазначив, що серед ув’язнених, можливо, є люди з бойовим досвідом.

Також висловився військовий і щодо чоловіків, котрі за майже два роки повномасштабного російського військового вторгнення намагалися незаконно втекти з України.

Якщо вони не хочуть воювати, то можуть копати окопи, працювати саперами чи працювати на оборонних підприємствах, якщо такі в нашій країні є.

Джерело.

Close