facebook

“Я впевнений на 99%”, – Гайдай назвав причину, через яку депутати почали здавати мандати

Народні депутати України почали виходити з парламенту і на це є дві причини, вважає Сергій Гайдай.

До повномасштабного вторгнення кандидати в народні депутати билися за депутатський мандат, а сьогодні вони, схоже, не знають, як його позбутися. Днями голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що лише у його фракції він отримав 17 заявок на залишення мандату.

У чому полягає причина небажання депутатів залишатися в парламенті, припустив колишній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в інтерв’ю Ірині Каблучко, яке можна переглянути на YouTube-каналі “Фабрика новин”.

“Я впевнений на 95%, можливо, на 99%, що російські сили тут ні до чого. Якби хтось пішов назустріч своїй спокусі і захотів би співпрацювати з агресором, то нічого не заважало б йому взяти гроші, зробити фракцію та рубіти на корені всі законопроекти та ініціативи”, – сказав експерт.

Потім Гайдай озвучив дві причини, через які депутати терміново позбавляються мандата.

По-перше, вони відчувають, що нікому не потрібні та їх тримають за дурнів. “Якби з ними було стабільне спілкування з початку війни і вони були б залучені до певних процесів (наприклад, будівництво нових оборонних напрямів, контроль над чимось тощо), то, повірте, у них навіть не виникало б таких думок”, – пояснив екс-чиновник.

По-друге, деякі депутати бояться, тож спробують виїхати з країни, щоб жити в одній із європейських країн, поки що в безпеці. “Говорю “поки”, тому що ніхто не знає, куди завтра прийде війна”, – наголосив Гайдай.

Джерело.

Close