facebook

Прогноз погоди приголомшив Україну, шалений снігопад накриє цілий регіон: буде дощ, мороз і загроза в цих областях

У суботу, 3 лютого, в Україну увірветься вітряна погода та помірні дощі. Сухо буде лише у південних та східних областях країни.

Як інформує “Obozrevatel”, про це йдеться у прогнозі погоди, опублікованому на Facebook-сторінці Українського гідрометцентру. Як кажуть синоптики, на всій території країни буде хмарно, вдень очікується мокрий сніг та дощі.

Вночі волого буде у північних та західних регіонах, а також у Вінницькій та Черкаській областях. Також на більшості території країни очікуються пориви вітру від 15 до 20 метрів за секунду. У Карпатах буде сніг та дощ, місцями ожеледиця.

Температура повітря в суботу на заході буде від +3 до +7 градусів вдень та від -1 до +1 градуса вночі. У центральних та північних регіонах удень в Укргідрометцентрі прогнозують від +2 до +6 градусів, вночі буде до 2 градусів морозу.

На сході на синоптики очікують від 0 до +2 вдень і до 4 вночі. У південних областях України вдень буде від +3 до +6, вночі -2 градусів.

У Києві та Київській області на 3 лютого оголошено І рівень небезпеки – очікуються пориви вітру до 20 м/с. Також прогнозують мокрий сніг із переходом у дощ. Синоптики наголосили, що погода може призвести до порушення руху транспорту.

Температура на Київщині вночі -2..+3, удень +3..+8; у Києві вночі буде близько 0 градусів, удень до +6.

Також 3 лютого на високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей очікується помірна сніголавинна небезпека (2 рівень).

Джерело.

Close