facebook

Все зміниться вже з 1 березня: сотні тисяч українців не зможуть жити як раніше

ВПО, яким була призначена допомога до 1 лютого, отримають виплати на проживання, а починаючи з 1 березня, ці виплати будуть продовжені для найбільш вразливих категорій переселенців, повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Згідно з повідомленням, уряд прийняв постанову Мінсоцполітики про продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Виплати допомоги автоматично будуть продовжені до 1 березня для всіх, хто отримував її до 1 лютого, без необхідності додаткового звернення. Також з 1 березня 2024 року виплати будуть продовжені для більшості наразі отримувачів, які належать до найбільш вразливих категорій громадян.

Зокрема, з 1 березня виплати будуть автоматично продовжені на 6 місяців для таких категорій внутрішньо переміщених осіб, які не можуть працювати: пенсіонери з пенсією до 9 444 гривень, особи з інвалідністю I або II групи, діти з інвалідністю до 18 років, тяжкохворі діти, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування до 23 років, а також батьки-вихователі і прийомні батьки.

Міністерство також зазначає, що інші внутрішньо переміщені особи можуть отримати продовження виплат, якщо особисто звернуться за перепризначенням допомоги починаючи з 1 лютого 2024 року. Для тих, хто відповідає критеріям постанови і звернеться з новою заявою у лютому-березні 2024 року, допомога буде призначена і виплачуватиметься з 1 березня.

Згідно з новими умовами, на виплати можуть розраховувати родини з доходом, що не перевищує 9 444 гривень на одну особу. Також виплати на 6 місяців можуть бути продовжені для родин з дітьми до 14 років, які не можуть відвідувати навчальні заклади або навчаються в гібридному форматі, через що батьки не можуть працювати.

Допомога також буде продовжена сім’ям, де один з членів доглядає за особою з інвалідністю I групи, дитиною з інвалідністю до 18 років або тяжко хворою дитиною. Також допомога буде надаватися малолітнім дітям, які прибули без батьків, та вагітним жінкам з 30-го тижня вагітності.

Міністерство соціальної політики підкреслює, що ці зміни спрямовані на стимулювання внутрішньо переміщених осіб працевлаштуватися.

Джерело.

Close