facebook

Пенсії зростуть одразу на 900 гривень: всім радіти не варто

З 1 березня в Україні відбудеться масштабний перерахунок пенсійних виплат. У деяких людей похилого віку пенсії можуть збільшитися відразу на 900 гривень. Однак таких щасливчиків буде небагато. Про це свідчать дані ПФУ.

Індексація пенсій однозначно буде проведена з 1 березня, проте поки що не відомий її остаточний розмір. За попередніми розрахунками Мінсоцполітики індексація буде на рівні 13%.


Якщо відштовхуватись від цих даних, то на підвищення у розмірі 900 гривень можуть розраховувати пенсіонери, які одержують 6923 гривень пенсії. Таких щасливчиків по Україні буде відносно небагато, оскільки більшість громадян одержують пенсійні виплати у розмірі до 4 тисяч гривень і навіть нижчі.
Варто зазначити, що підвищення після індексації для всіх українців буде різним. Насамперед розмір підвищення залежатиме від того, який зараз розрахунковий розмір пенсії.

 

При цьому весняна індексація торкнеться переважної більшості українців. Перерахунок виплат не відчують лише громадяни, які лише кілька років тому вийшли на пенсію, а також ті, хто отримує надвисокі пенсійні виплати.

Джерело.

Close