facebook

Мобілізація в Україні: Арахамія пояснив, для чого потрібен “сертифікат захисника”

Мобілізація в Україні триває, тим часом глава фракції “Слуга народу” пропонує ввести сертифікат захисника.

Мобілізація в Україні продовжується, Давид Арахамія визнав, діюча система призову українцям не подобається, проте зазначив, що “примус повинен бути”. politeka.net

Як розповів Арахамія в ефірі телемарафону “Єдині новини”, наразі розглядається варіант із запровадженням в Україні електронного “сертифікату захисника”.

Зазначається, що сертифікат під час мобілізації в Україні потрібен для систематизації всіх даних військовозобов’язаних, а також в боротьбі з ухилянтами.

“Нікому не подобається, коли їздять автобуси ТЦК, які знімають людей із громадського транспорту чи у магазині десь ловлять”, – каже голова фракції та додав, що за цієї причини нардепи й пропонують “альтернативу, щоб і далі проводити мобілізацію”.

Також Арахамія нагадав період пандемії ковіду, коли з українці носили з собою сертифікат, який підтверджував вакцинацію особи.

Владі за його словами, у розпал мобілізації в Україні, також потрібно знати, скільки людей може бути призвано, і таким чином спланувати так звану “смартмобілізацію”.

Військовозобов’язаний завдяки сертифікату, коли його мобілізують, зможе підготуватися та вчасно вирішити всі справи.

Джерело.

Close