facebook

Трамп видав скандальну ідею “допомоги” Україні, республіканці всерйоз її обговорюють

Сенатори-республіканці провели зустріч із колишнім президентом Дональдом Трампом. Темою стала пропозиція кандидата у президенти надати допомогу Україні у вигляді позики з певними умовами.

“У нас була група, і ми люб’язно обговорювали, щоб зрозуміти, що він думає, і чи серйозно він до цього ставився, тому що якщо так, то давайте з’ясуємо, як насправді це зробити. І це була справді чудова розмова”, – цитує сенатора Маркуейна Малліна видання The Hill.

Сенатор Кевін Крамер сказав, що він також розмовляв із Трампом разом із кількома учасниками під час групової розмови про цю ідею, яка набирає “значного імпульсу”.

Однак ця ідея вже зустріла неприйняття серед деяких інших сенаторів, зокрема Кріса Мерфі. Ідея також натрапила на опір на конференції Республіканської партії у Сенаті.

“У випадку з Україною, наприклад, вони б не змогли це заплатити, якби їхня економіка була зруйнована. Це поганий лист”, – сказав Ромні.

За словами журналістів, затверджений Сенатом законопроект передбачає, що близько 26 мільярдів доларів США підуть на поповнення запасів американської зброї та боєприпасів, наданих Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Нагадаємо, Трамп заявив, що як президент дозволить Росії розбиратися із сусідами, як того хоче Путін.

При цьому він вимагає, щоб Америка не фінансувала допомогу Україні.

 

 

Джерело.

Close