facebook

“Стоятимуть, поки не поїдуть наші”: Українські перевізники оголосили дзеркальну блокаду на кордоні з Польщею

Українські автоперевізники оголосили про намір провести акцію протесту у відповідь на страйк польських фермерів, які влаштували блокаду кордону з Україною. Протестувальники планують з 15 січня частково перекрити кордон України для польських перевізників, передають Патріоти України.

Про це розповів керівник громадської організації “Перевізники західного регіону” Віталій Коценко “Суспільному”. Йдеться про блокування руху для поляків на найбільшому пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ”.

За словами Коценка, початок акції заплановано на 9:00. Учасники протесту будуть на території України біля українського митного пункту.
“Вони (польські перевізники. – Ред.) будуть тут з нами стояти на своїх машинах доти, доки наші українські перевізники з їхнього боку не почнуть їхати. Адже вони за годину пропускають одне авто, і то не українського, а польського водія”, – заявив Коцінко.

По суті тривалість українського протесту залежатиме від ситуації з польського боку. Коценко при цьому наголошує: проїзд рейсових автобусів на пункті пропуску “Ягодин” не буде блоковано.

Джерело.

Close