facebook

В Україні більше не буде тепла, потужний мороз у -15 градусів пре у цей регіон: хлине снігопад, чи сягне холод -23 градуси

Заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня попередила про морози до -15. Нагадуємо, що за історію спостережень найнижчою температурою, зафіксованою у лютому в Україні, було -39 градусів, а на південному узбережжі -23 градуси.

Як інформує “Хвиля”, за словами синоптика, арктичне повітря з півночі та північного сходу спричинить похолодання в Україні з 15 лютого. На частині території очікуються нічні морози 10-15 градусів.

При цьому вона наголосила, що з 15 по 20 лютого на погоду впливатиме поле підвищеного тиску, оскільки за висотою заходитиме холодне арктичне повітря.

“Морози повернуться, і на більшій частині України вночі очікується від 1 до 7 градусів морозу, а на північному сході та сході може бути до 10-15 градусів морозу”, – сказала Голеня.

Крім того, вона повідомила, що вдень очікуються морози на північному сході та сході (1-6 градусів), на решті території України близько нуля. У Києві пройдуть невеликі морози вночі та близько нуля вдень.

Джерело.

Close